Make your own free website on Tripod.com

 Integrale Aikido Amsterdam

~ AIKIDO CLASSES ARE IN ENGLISH & DUTCH
~


Beginners-aanbieding 60 euro voor 10 lessen á 1,5 uur onder voorwaarde dat de 10 lessen binnen drie aaneengesloten maanden worden gevolgd. Je kunt de lessen op maandag- en/of woensdagavonden volgen. Ook aan de thematische en outdoor lessen kun je deelnemen.

Op elk moment instapbaar! Maak vooraf even een afspraak door te bellen of te e-mailen.

Training: wekelijkse training op maandag- en woensdag, van 19:30 tot 21:00 uur.
Locatie training: Annie M.G. Schmidtschool, Pieter Langendijkstraat 44, 1054ZB Amsterdam-OW.

Buiten training, zondagen 10:00 - 12:00, in Vondelpark:
We verzamelen rond 9:50 uur voor de school en lopen daarna naar het park.
Data: 1 en 29 april, 6 en 13 mei, 24 juni en 8 juli 2012.

Contact: Carolina van Haperen, 06-13692808, aikicontact@gmail.com.

Lidmaatschap: vanaf september 2011 bedraagt het lidmaatschap 120 euro per drie maanden.
10 euro inschrijfkosten, wat recht geeft op onze syllabus over aikido en eerste graderingskosten. Registratie is voor minimaal 3 maanden.
We bieden ook gezinskorting aan van 40%.
Bezoekers-bijdrage: 10 euro per les.       


Vanaf welke leeftijd kun je meedoen?
Vanaf 16 jaar en ouder ben je van harte welkom om aan de aikidolessen voor volwassenen deel te nemen. Vanwege de trainingswijze zijn de lessen zeer toegankelijk voor elk niveau en hoedanigheid. Ieder traint en ontwikkelt op eigen wijze; met respect voor je ontwikkeling en mogelijkheden willen we een overzichtelijke en veilige leeromgeving aanbieden waarin je ook voldoende uitdaging kunt aangaan.

Instructeur:

Carolina van Haperen, 4e dan aikikai. Ervaring in technisch curriculum, inclusief het gehele wapensysteem, van Saito Sensei, alsook de exploratie op het gebied van 'free form' en creatieve jiyu waza. Het spectrum van techniek - principles/elementen - perspectieven is één van de wijze waarop Integrale Aikido Amsterdam werkt.

Integrale Aikido Amsterdam is aangesloten bij de C.A.A. (California Aikido Association), divisie 3, geleid door Robert Nadeau Shihan, 7e dan.
AikiContact organiseert periodiek seminars met ondermeer Patrick Cassidy (6e dan), dojo-cho van Aikido Montreux, Zwitserland.

 

Wat is Aikido?

Aikido is een Japanse martiale kunst ontwikkeld door Morihei Ueshiba (1883-1969). Aikido heeft fundamenteel geen competitieve, maar 'non-resistance' elementen. Iedereen kan op eigen tempo en niveau leren. Aikido houdt zich bezig met conflicthantering, conflictpreventie c.q. -oplossing, neutraliseren en harmoniseren. De beoefenaar neemt geen standpunt in van strijd en weerstand, maar een van vereniging met partner’s aanval om vervolgens tot oplossing en harmonie te komen. Hij leert dus met stressvolle situaties om te gaan.
Verdere voordelen van de training: flexibel in geest en lichaam, weerbaar, assertief, in dialoog, samenwerken, lichaamsbewustzijn, stress-hantering, inzichtgevend.


Integrale training:

In de trainingen exploreren wij de dimensies van het fysieke, mentale, energieke en spirituele. Deze dimensies staan in verbinding met elkaar, en dus beïnvloeden elkaar. Het is aan ieder van ons om dit te ontdekken en bewust van te worden. En als we er van bewust worden kunnen we ons ook toestaan en inzetten om als mens in totaliteit te ontwikkelen, op intrapersoonlijk als interpersoonlijk vlak. Middels o.a. thema's zullen we deze aandachtsgebieden belichten, onderzoeken en verbinden.


10% Korting trainingsartikelen bij winkel ASAHI::

Via instructeur Carolina van Haperen kun je 10% korting aanvragen voor trainingsartikelen van Asahi, Overtoom 360 in Amsterdam-OW. Vraag bij de instructeur om meer gegevens.