Make your own free website on Tripod.com

- 9 oktober 2011: Mindfulness & Eten introductie als onderdeel van infodag 'Gezondheid en Voeding' van Vidyadhara. De Ruyterkade 107 in Amsterdam. Opbrengst gaat naar ondermeer naar gezondheidsprojecten in India.  Zie link http://www.shenpennederland.org/evenementen. 

- Zaterdag 24 september 2011, 13:45. Deelname AikiDance op buurtfestival 'De Dag van de Buurt'. Tweede Lindendwartsstraat 10 in Amsterdam-C.
- Zondag 11 september 2011: Aikido Clinic & Demo op festival 'Kijk op West', Westerpark in Amsterdam. Voor volwassenen en kinderen.
- 6 en 7 mei 2011: aikido teaching Aikido Vevey en Montreux.

- 28 april 2011: introductie Mindfulness (& Eten) training  SeeTrue in RCA, Amsterdam.

- 9 maart 2011: samenwerkingsverband 'Filosofie met kinderen' met Doordacht en Bos & Lommer school.
- Week 18 t/m 25 februari 2011: diverse aikidolessen verzorgd in Aikido Montreux, Zwitserland.
- 24 februari 2011: aikido co-teaching met Durward Burrell in Aikido Vevey, Zwitserland.
- Januari 2011: Kring avond met thema Aikido, in Amsterdam.
- 20 december 2010: aikido lesgeven in dojo Aikido Montreux, Zwitserland, als gastdocent.

- november 2010: Samenwerkingsverband in Module 'Probeer het eens met filosofie'; buddy-project Amsterdam i.s.m. Doordacht.

- augustus 2010: introles AikiKids op basisschool De Brede Reus in Amsterdam. Naschoolse activiteit voor de basisschool.
- mei 2010: co-teaching class met Durward Burrell (3e dan) in Aikido Montreux, Zwitserland.

- april 2010: Aikido co-training voor sportdagen VMBO Kranenburg in Utrecht.

- februari 2010: als gastdocent in aikido training met dojo's Yuki Mizu Kumo en Sanshinkai.

- januari 2010: Kring Amsterdam, thema-avond.

- november 2009: Toegepaste Aikido als suplementering aan de assertiviteitstraining Stg. AMW Hoorn.

- september, oktober, november 2009: Het Aikido Platform in Utrecht. Initiatief om lichaamswerk
Somatic Movement te verbinden e/o aan  te vullen met Aikido en v.v. Initiatiefnemers: Adriana Schmid, Rachel Gerrits en Carolina van Haperen.

- september 2009: Kring Amsterdam, thema-avond.

- 2009: Modulevorming 'Jongeren dynamisch in balans'. Een integrale module voor jongeren bij preventie en hantering van conflict en stress. Ondersteund door het perspectief van Aikido, een martial art met accent op harmonie, vrede en transformatie, in belang voor het individu, de groep en de wereld om hun heen.

- 2009: Aikido co-training voor sportdagen VMBO Kranenburg in Utrecht.

 

REVIEWS:

Januari 2011, vanuit thema-avond bij Kring Amsterdam:

De stapsgewijze uitdieping van een Aikido-oefening die Carolina op een rustige en vertrouwde manier gaf, zorgde ervoor dat er een soort innerlijke rust ontstond, waarin naar mijn gevoel zowel de emoties als de warmte aanwezig konden zijn. … ik wil Carolina bedanken voor de mooie manier waarop ze de avond gestalte gaf. (H)

het opvangen van agressie, irritaties en ander ongemak door het tijdig aan te voelen en dan even tot vijf te tellen gevolgd door een beheerst ontwapenend antwoord, probeer ik ook in het verbale vlak toe te passen. Bedankt voor de inspirerende avond en de prettige sfeer die je meebracht. (J)

Erg leuke workshop. Ik wist er niets van en heb nu weer nieuwe inzichten gekregen. Deze vorm van aanvallen/verdedigen met open hart is eigenlijk dagelijks toepasbaar; ook daar waar je niet daadwerkelijk vecht. Dank je wel Carolina; je hebt de les heel duidelijk en goed opbouwend gegeven. W)


September 2009, vanuit thema-avond bij Kring Amsterdam:
"Ik vond het een heel leuke workshop. Alles werd heel duidelijk uitgelegd en door middel van de oefeningen kon je ook echt voelen wat er bedoeld werd. Een eye opener voor mij was dat ik me in mijn vrijheid laat beperken door de overtuiging dat ik mijn plekje niet mag afgeven aan een ander. Heel confronterend en verfrissend. Bedankt Carolina. - A.

Ik vond het een geslaagde kringavond! Fijn om zo geconcentreerd oefeningen te doen.
Verrassend was het feit dat je niet altijd er vol tegenaan moet gaan, maar met meegeven meer kan bereiken. Dank je wel, groet, - F.

Ik vond het een boeiende workshop, gegeven in een prettige sfeer. Interessante denkwijze achter Aikido van het deescaleren, eerst ontwijken en meegaan met de agressieve medemens, deze a.h.w. weer begeleiden naar de ontspanning toe. Dus niet de gebruikelijke tegenpool zijn, maar - wel een bewustzijnskeuze zeg ! - je opstellen als de wijzere mens met overzicht. Ook toe te passen natuurlijk in "welles - nietes" discussies e.d. Bedankt Carolina en Hein voor jullie inspirerende inzet.  - J."  

  

Artikelen tip:
* Aikido in the training of Psychotherapists, by Lukoff & Tabakin: www.arizonaenergy.org/Aikido/aikido_in_the_training_of_psycho.htm
* Aikido and psychotherapy: a study of psychotherapists who are aikido practitioners,
by Faggianelli & Lukoff: http://aiki-extensions.org/pdfs/aikdiojtp07.pdf
 

Artikelen van Richard Moon:

* Life in Three easy lessons: http://extraordinarylistening.com/books/Lifein3EasyLessons.pdf
* Ten to the Tenth; an a exercise in awaress: http://extraordinarylistening.com/books/TenToTheTenth.pdf
* Boek voor kinderen: The transformation of Egbert: http://extraordinarylistening.com/books/Egbert.pdf