Make your own free website on Tripod.com

22 November 2009 - Aikido Platform

 

Aikido & Lichaamswerk Exploratie  

Locatie: Gymzaal Cremerstraat 378, Utrecht

Open voor beginners, alle niveau's en stijlen in aikido

Tijd:

Sectie 1: Body Work - 10:00 tot 11:30  *) Somatic Movement
Sectie 2: Aikido       - 11:30 tot 13:00

Kosten: 1 sectie is 12,50 euro's, beide is 20 euro's

 

Het is onze intentie deze workshops maandelijks te organiseren, samen met instructeurs die bekwaam zijn in lichaamswerk en/of aikido. 


Je kunt je opgeven bij: Rachel Gerrits via rachelgerrits@gmail.com

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met: Carolina van Haperen via maramind@hotmail.com

of 06-13692808.

 

*) Somatic Movement:

Somatisch bewegen slaat een brug tussen mentale en fysieke aspecten van ons zijn en heeft daarmee affiniteit met de integratieve dan wel holistische benaderingen van welzijn en welbevinden.
Je geeft je lichaam informatie door bewustzijn en het bewust te doen. Als je later het bewustzijn even loslaat kan het tot een nieuw structurering komen.

Leven is ervaren en het instrument is je lichaam. Maar hoe vaak luisteren wij echt naar ons lichaam? Je lichaam kan je beperken en kan je openingen bieden. Je hebt een leven lang om te ontdekken. Lichaamswerk helpt om bewust aanwezig te zijn, in het moment te komen en de wereld zintuigelijk waar te nemen. Door lichaamswerk leer je jezelf op een andere manier kennen en daardoor sta je anders in het leven.
"Als coach wil ik  ruimte creeren om door middel van het luisterend en ervarend lichaam verschillende aspekten en mogelijkheden van beweging te ontdekken en te onderzoeken." Aldus Somatic Movement coach Adriana Schmid, een van de initiatiefnemers van Het Aikido Platform. 


 

Vorige workshopdata: 13 september, 14 oktober 2009.

____________________________________________________________________________________________


 

De initiatiefnemers van Het Aikido Platform zijn:

 

Carolina van Haperen, 3e dan aikikai, beoefent Aikido sinds 1997. Ze is voor meer dan drie jaar fulltime aikidostudent en instructeur geweest in Californië en Zwitserland, en co-instructeur voor 2 jaar bij TAKN in Naarden.

Ze organiseert al jaren internationale aikidoseminars voor diverse aikido-instructeurs. Inspiratoren zijn P. Cassidy, R. Nadeau Shihan, L. de Quiros, R. Moon, K. Feder, M. Kessler.

In Amsterdam geeft ze wekelijkse integrale aikidolessen en trainingen in mindfulness. Verder heeft ze ervaring in Feldenkrais, Yoga, Chi Qong en meditatie, is psycho-sociaal counselor in wording en werkt samen met de hulpverlening in modules.

 

"Aikido is voor mij een prachtig instrument om de vele dimensies van onszelf te verkennen. Een spiegel van hoe we met onszelf en anderen in het leven staan, en waar we naar toe willen. Het is een weg om essentie te ontdekken. Het martiale aspect ligt bij vreedzame zelfverdediging, conflicthantering en evolutie. De elementen van Aikido kunnen een goede aansluiting maken op die van lichaamswerk en vice versa. Onder 'Basics' versta ik de basiselementen van Aikido; techniek, principes en waarden. In het laatste blok 'Beyond' wil ik het perspectief van Aikido aanbieden waarbij creatie, free-style en expressie belangrijke aandachtspunten zijn."

 

 

Adriana Schmid, 1e dan aikikai.

Leven = Bewegen. Mijn eerste contact met Aikido had ik op de theaterschool in Utrecht tijdens de opleiding 'Theater en Educatie'. Aikido zat in het lessenpakket voor twee jaar. De daarop volgende jaren oriënteerde ik me steeds meer op integrale beweging en bewegingsimprovisatie binnen theater en dans. Ik ben bewegingscoach in Somatic Movement en run mijn bedrijf 'Beweging-Bewustzijn-Theater'.

Na de opleiding 'Theater en Educatie' zette ik mijn aikidotraining voort bij Henk van Duin in Utrecht. Momenteel volg ik training bij Patrick Cassidy in Montreux, en bij Lewis de Quiros in Naarden.

Mijn fascinatie met Aikido is het feit dat Aikido een fysieke uitdrukking is van wat we in veel spirituele teksten kunnen lezen: Wake up to the fact that we are all one!

Het Aikido Platform is voor mij een geweldige gelegenheid om de relatie van lichaamswerk en Aikido te onderzoeken en vanuit verschillende invalshoeken en principes daar dieper op in te gaan. Daarbij zijn de begrippen: Bewustzijn – Contact en Verbondenheid essentieel voor elk onderzoek.


 


Rachel Gerrits, 2e kyu aikikai.

Beoefent Aikido sinds 2001. Ze heeft ervaring in het verzorgen van aikidolessen en workshops voor kinderen en jongeren met leer- en opvoedingsproblematiek. Ze geeft training in agressieregulatie, leiderschapsstijlen en sociale vaardigheden. Ze traint bij Patrick Cassidy en Lewis de Quiros.

 

“ Aikido geeft mensen vrijheid, vrijheid in beweging en vrijheid om conflicten op een hamonieuze manier op te lossen. Dat is een enorme rijkdom! Ik sta steeds weer verbaasd van wat de lichamelijke uitdrukking van die vrijheid kan betekenen voor het sociale, emotionele en spirituele welzijn van mensen. De combinatie van Aikido en Lichaamswerk die we met het Aikidoplatform willen onderzoeken biedt een unieke mogelijkheid om in dieper contact met jezelf en anderen die vrijheid samen te ervaren en te vieren.”